تهویه ساز

فن کویل , خرید فن کویل , فن کویل سرمایشیفن کویل و کارکرد آن سیستم فن کویل همان طور که از نامش پیداست، متشکل از یک فن و یک کویل ‌است. کویل معمولاً از لول

درباره فن کویل و کارکرد آن بیشتر بدانید!

درباره فن کویل و کارکرد آن بیشتر بدانید!

فن کویل و کارکرد آن

سیستم فن کویل همان طور که از نامش پیداست، متشکل از یک فن و یک کویل ‌است. کویل معمولاً از لوله‌ های مسی با پره‌ های آلومینیومی ساخته شده است. این سیستم از طریق پرتاب باد به وسیله بلور و عبور آن از کویل آب سرد یا گرم، سرمایش یا گرمایش محیط را تأمین می کند. مدار لوله کشی جهت انتقال آب سرد و گرم می باشد که آب سرد در این سیستم از یک دستگاه مرکزی (چیلر) تأمین شده و آب گرم می تواند از موتور خانه مرکزی و یا دستگاه های مستقل مانند پکیج گرمایشی تأمین شود. برخی مدل ها جهت تأمین هوای مکش از سیستم هواساز مرکزی استفاده می کند.

اساس کار سیستم فن‌ کویل بر پایه هوادهی است. در این سیستم ها هوا با فشار بالا وارد کویل آب سرد شده و بعد از عبور از مخزن فن کویل به محیط وارد می‌ شود. فن‌کویل قابلیت قرارگیری و کار در هر دو مدار لوله‌ کشی آب سرد برای سرمایش و آب گرم برای گرمایش دارد. آب سرد از دستگاه مرکزی مانند چیلر و آب گرم از موتورخانه مرکزی یا پکیج گرمایشی تأمین می‌ شود. البته در بعضی از مدل‌ ها برای تأمین هوای مکشی توسط کویل از دستگاه هواساز مرکزی استفاده می‌ کنند. تنظیم دمای فن‌کویل‌ ها توسط ترموستاتی که بر روی آن نصب ‌شده است، انجام می گیرد. در برخی از انواع کویل ها مخصوصاً فن‌ کویل سقفی، علاوه بر تنظیم دما توسط ترموستات می‌ توان دمای آن را با ریموت کنترل تنظیم کرد.

فن ‌کویل‌ ها را می‌توان به لحاظ محل نصب، روکار یا توکار بودن و کارکرد آن تقسیم بندی کرد که در ادامه به صورت مختصر به آن خواهیم پرداخت.

فن کویل - سرمایشی و گرمایشی

فن کویل سرمایشی

یک فن کویل سرمایشی معمولاً به دو صورت مورد استفاده قرار می‌گیرند. در حالت اول فن کویل فقط برودت مورد نیاز را تأمین می‌کند و هوای تازه توسط هوارسان مرکزی و به وسیله کانال‌ های توزیع هوا در سطح محل منتشر می‌گردد تا تهویه مناسب در محل مورد نظر انجام گیرد. در این حالت میزان بار سرمایی توسط ترموستات تعبیه شده در فن کویل و با خاموش و روشن شدن فن تنظیم می‌گردد. در حالت دوم علاوه بر تأمین برودت مورد نیاز، وظیفه تأمین هوای تازه را نیز به عهده دارد. روند کار به این صورت است که فن دستگاه، هوای تازه را از طریق دریچه تعبیه شده در پشت فن کویل گرفته و در محل پخش می‌کند. از محاسن این روش می‌توان به کاهش هزینه‌ های مربوط به سیستم هوارسان مرکزی و متعلقات مربوطه اشاره نمود. از معایب این روش هم عدم فیلتراسیون هوای تازه است.

انواع فن‌ کویل

  • زمینی : فن‌ کویل‌ های زمینی هوا را به‌ صورت روبرو یا به‌ سمت بالا به محیط پخش می‌ کنند. این فن کویل ها معمولاً با ظرفیت هوادهی 200 الی 1200 فوت مکعب در دقیقه (CFM) تولید و عرضه می شوند.
  • فن کویل زمینی - فن کویل سرمایشی
  • سقفیفن‌ کویل‌ های سقفی که به دو صورت کابین دار و بدون کابین طراحی می‌ شوند در بالای سقف کاذب قرار داده می‌ شوند. این نوع از فن کویل ها دارای ظرفیت هوادهی 200 تا 1200 فوت مکعب در دقیقه هستند و معمولاً در ورودی هر اتاق نصب می گردند.

فن کویل سقفی - ونداد تجهیز

  • کانالی :  فن‌ کویل‌ های کانالی با ظرفیت‌هایی ۶۰۰ تا ۲۰۰۰ فوت مکعب در دقیقه تولید و به دسته های زیر تقسیم می شوند.
  1. کانالی سقفی توکار
  2. کانالی سقفی روکار
  3. کانالی دیواری روکار ایستاده

یکی از انواع فن کویل سقفی، فن کویل کاستی است که از نظر نحوه هوادهی، دارای انواع یک طرفه و چهار طرفه و از نظر لوله های متصل نیز دارای انواع دو لوله ای و چهار لوله ای می باشد. در میان انواع مختلف فن کویل ها، نوع دیواری آن، نسل جدیدتری نسبت به بقیه فن کویل ها محسوب می شوند که با استقبال خوبی هم مواجه شده اند.

فن کویل کاستی - سرمایش و گرمایش

مزایای فن‌ کویل سرمایشی

+ نوشته شده در  چهارشنبه 17 دی 1399ساعت 18:31  توسط حسین شجاعی